10age7: verslag 08-04-2016

CREA….

Vrijdag 8 april hebben we met het team ‘Maak het!’ gehad over creativiteit. Crea Bea kwam langs met haar breipennen om te laten zien hoe enthousiast ze voor de breiclub bezig is. Niet dat we de jongeren brei les wilden geven, maar gewoon als hilarische inswinger voor deze avond. Met een kwartetspel met meer dan 30 kwartetten werd al gauw duidelijk dat er heel veel soorten crea zijn. Van je zelf is soms moeilijk te zeggen of je crea bent. Of je vind je creaties maar matig, zodat je er niet mee te koop wilt lopen.
God is onze Schepper, dus waren we het er allemaal over eens dat Hij ons, onze creatieve talenten heeft gegeven. De één wat meer, de ander minder. Staat er iets over in de Bijbel? Mogen we ze voor ons zelf gebruiken of moeten we ze voor de gemeenschap inzetten? En hoe moet de gemeenschap hier mee omgaan? Dit alles hebben we onderzocht in het Bijbelgedeelte, waarin God vraagt om een tempel en een tabernakel te bouwen. Er zijn mensen die de gave kregen om hout te bewerken, wol te verven, linnen te weven, noem maar op. Op aanwijzing van God werd er een begin gemaakt door enkele mannen. En aan de gemeenschap werd gevraagd hen daarin te (onder)steunen. Uiteindelijk zou er een overvloed aan materiaal zijn geweest en aan helpende handjes als dit geen halt werd toegeroepen! dit is geweldig en geeft vertrouwen, dat God de juiste mensen op de juiste plek gebruikt/inzet voor zijn dienstwerk. Ook in onze gemeenschap zijn vele talenten/creatieve initiatieven die we mogen zien als dienstwerk voor God. Aan ieder de taak om dit te ondersteunen.
Aan de slag dan maar! We hebben ‘bidbloemen’ gemaakt, wat net als origami op een speciale manier wordt gevouwen. Hierin staan het Onze Vader en wees Gegroet en kunnen keer op keer worden opengevouwen en dichtgeklapt, zodat het weer een bloem lijkt. Met materiaal gekregen van een parochiaan hebben we ook nog rozenkransjes gemaakt voor de communicantjes. Deze twee dingen krijgen de communicantjes bij het Mariabeeld uitgereikt tijdens hun Eerste Heilige Communie, handmade door 10age7, in volle overtuiging dat deze creatieve bijdrage de communicantjes helpt om verder te groeien in geloof.