10age7 verslag 08-09-2023

Welke tijd is ons gegeven? Niemand die dat weet. Om dit te kunnen bevatten moesten de jongeren van limonadebekers een toren bouwen, zo hoog en snel mogelijk. Alleen wisten ze niet hoe lang ze hiervoor de tijd zouden krijgen. Gehaast gingen ze aan de slag, waardoor de toren een paar keer inzakte en toen de tijd om was, was de toren nog niet af. Belangrijk was dus de tijd nuttig te gebruiken, vanaf het begin proberen zo goed mogelijk te bouwen en er op voor bereid zijn dat je tijd om is. (Ze kregen nog twee pogingen).
Dit was maar een toren, maar is je leven af op het moment dat je sterft? Of zijn er nog plannen/wensen niet uitgevoerd of in vervulling gegaan? Is je leven goed geweest en wat wacht ons erna?
Deze wereld met klimaat-verandering, oorlogen, geweld en natuurrampen. Zijn dat voortekenen van het einde der tijden? De Bijbel geeft daar duidelijk-heid over dat dit alles zal gebeuren!
Hoe lang dat gaat duren weet niemand, we moeten wel voorbereid zijn door de juiste keuzes te maken en hoeven geen angst te hebben zolang we Jezus volgen.
Aan de hand van foto’s mocht er een emotie worden gegeven, blij, verdrietig of bang, hierover zijn we in gesprek gegaan.
De avond hebben we met een kort spel beëindigd, vier op een rij, waarvan van tevoren moeilijk was te bepalen hoe lang het zou duren en wie zou winnen, omdat je steen van kleur kon veranderen door een magnetisch veld. Deze avond was een leuke opening van het 17e seizoen.