10age7: verslag 11-03-2022

De coronaregels waren versoepeld en we konden weer lijfelijk bijeen komen. Joepie daar hadden we zin in! We hoopten op een avondje ontspannen voor iedereen, maar…. een kleine week ervoor was de oorlog in de Oekraïne uitgebroken en hield de gemoederen overal waar je kwam bezig. Wat doet dat met een mens, wat doet dat met de jongeren? Weer onzekerheden en iets waar we weinig aan kunnen veranderen, maar wel mee te maken hebben, net als met de corona? Hier hebben we in het b egin van de avond over gesproken en het lied gezongen “geef ons vrede” https://youtu.be/epgjZPNpn0U Dit lied zat al een paar dagen in mijn hoofd en ook ik zocht een houvast om niet bang te zijn, iets wat Jezus herhaaldelijk zegt in het evangelie. Het enige wat we kunnen doen is bidden en hopen en vertrouwen op God. Zonder deze hoop zou Jezus voor niets zijn gestorven aan het kruis en zou Pasen zijn betekenis verliezen. Wat betekent Pasen en de Goede week voor de jongeren? Welke associaties roept dat bij ze op? Daarmee zijn ze aan de slag gegaan en is er digitaal een kaart ontworpen om die dit jaar te bezorgen bij mensen die wel een Paasgroet kunnen gebruiken, o.a. ouderen, zieken en eenzamen uit onze gemeenschap met een palmtakje erbij als teken van medeleven en verbondenheid met elkaar vanuit het geloof.

Het einde van de avond sloten we af met Dona nobis pacem https://youtu.be/9fhJ6XrZ4jg te zingen, want zingen is tweemaal bidden, in de hoop dat de vrede er snel zal komen.

Wil je als jongere ook meedoen bij 10age7 meld je dan aan! Vrijdag 8 april want dan komen we weer bij elkaar in het parochiehuis. Voor meer info of opgeven: tel/app: 06-15286157 of email naar: jongenoud@rkkerk-brielle.nl Vermeld naam en leeftijd en wij nemen dan contact op. Lukt jou de vrijdagavonden niet, of niet iedere maand, of wil je bij activiteiten zo nu en dan eens helpen? Geen probleem, laat het ons weten. Graag tot ziens. Linda, Huub, Johan en Bartholde