10age7: verslag 11-11-2016

7 vormen van barmhartigheid

Afgelopen vrijdag, 11 november, hadden we weer een zolderavond met 10 Age 7. We begonnen de avond, zoals gewoonlijk, met een lied begeleid door Bartholde op gitaar. Dit keer was het lied van de Amerikaanse zanger Don Francisco “Jesus is the Lord of the way I feel”. Het lied gaat over hoe je geloof in God je kan helpen om moeilijkheden te overwinnen en verleidingen te weerstaan.

Daarna oefenden we de liedjes voor de aankomende zondag, de viering voor jong en oud. Afgelopen keer waren we al begonnen aan de collages over Barmhartigheid en de verleidingen die je tegenkomt in je leven, en hoe die je kunnen afleiden van het kiezen van de goede weg.
Voordat we verder gingen aan de collages, gingen we nog kort in op de 7 vormen van barmhartigheid*.En hoe actueel die vandaag de dag nog zijn. Wij willen binnenkort ons ook inzetten voor anderen, door een ochtendje te helpen bij de voedselbank en een avond schoenendozen vullen voor de schoenendoosactie.
Nadat we de collages in de kerk hadden neergezet, hebben we ( in de geest van Allerzielen) gebeden voor onze overleden dierbaren.
En wat zij voor ons betekend hebben in ons leven.
Het was een inspirerende avond.

De rozenkransen zijn voor de gevangenen in De Hartelborght en zijn voorzien van een kaartje met daarin een bemoedigende spreuk en daarna als cadeautje verpakt.

Foto’s: Huub van Niekerk