10age7: verslag 11-11-2022

Crisis! Geen paniek!

M et de jongeren hadden we een thema avond over crisis. De krant, de tv, via internet horen we bijna dagelijks over crisis. Gek word je ervan, maar moeten we er ons ook gek door laten maken?
We startten de avond met zo snel mogelijk 4 gelijke kaartjes te zoeken op een tafel met een heleboel kaartjes erop, kriskras door elkaar. Als leiding zweepten we het tempo op en probeerden de jongeren zenuwachtig te maken, zodat ze in een crisis zouden belanden. Hierna moesten ze een partner kiezen en de stroomstoring waar we mee te maken hadden en het ongemak van de kapotte ramen zien op te lossen door te bellen naar het crisisteam. Dit team had geen oplossing, maar wel letters en tekens als aanwijzingen waarmee zo snel mogelijk de oplossing gevonden moest worden. Dit was ‘Geen paniek! Vertrouw op Mij!’

Dit is wat de mensen in de Bijbel werd geadviseerd, daarin wordt ook meerdere malen over crisistijd gesproken, onrust, oorlogen, mensen die tegen elkaar in opstand komen, hongersnood, vluchtelingen, natuurrampen. Allerlei situaties waarvan een mens behoorlijk gestressed of in paniek kan raken. En dan is daar de tamelijk eenvoudige, geruststellende oplossing, wees niet bang dit alles zal gebeuren, maar er komt een betere tijd een nieuw leven, hou je hoop daar op gericht.
Klagen en zuchten mag, maar bidden tot God en vertrouwen op Hem dat Hij met je meetrekt is je houvast om op een goede manier met de nare situatie om te gaan.
Samen hebben we het lied gezongen Wees niet bang en gebeden aan het einde van de avond. Hopelijk denken de jongeren hieraan terug als ze in hun latere leven in situaties komen waar ze zelf geen vat op hebben.
Het was een mooie avond met elkaar.