10age7: verslag 15-01-2016

   Hoe ga je om met broers en zussen?

Regen, harde wind en de tentamens waren de reden voor sommigen om dit keer niet te komen. Maar met de jongeren wel aanwezig gingen we in op hoe het is met broers en zussen samen te wonen en leven. Voordelen en nadelen werden besproken, waar gaat het goed en wat geeft irritaties. Wat geeft energie en wat kost energie. Hoe ga jij met je broer of zus om en wat ervaar jezelf als prettig en wat heeft geloven hier mee te maken.
We bekeken Psam 133 waarin wordt gezegd dat het een weldaad is als broers en zussen in eendracht samenleven. Zo weldadig als kostbare olie die vanaf het hoofd van Aäron, vanuit zijn baard zo zijn kraag indruipt of als dauw op de berg Sion waar God zijn zegen geeft voor leven in eeuwigheid. We raakten in gesprek hierover en voor sommigen werd duidelijk dat een goede harmonie in een groep/gezin/gemeenschap een uitstraling naar buiten kan hebben. Dat het fijn is als je als ‘broers en zussen’ voor elkaar klaar staat en elkaar helpt.
Doe eens een klus voor je zus en wees stoer voor je broer! Om de daad bij het woord te voegen zijn we aan de slag gegaan om een woestijn te knutselen voor onze “zusjes” die communie gaan doen of gevormd worden dit jaar, maar ook voor onze “broeders en zusters” om het thema van februari zichtbaar te maken. (de onwetenden beleren) Nieuwsgierig naar het (eind)resultaat? Kom gerust een kijkje nemen!