10age7: verslag 20-01-2017

JA, JA, NEE, NEE

Vervelend als iemand iets belooft en het niet doet, oeps daar ging ik al de mist in een stukje schrijven voor de Zevensprong. Niet dat ik dit beloofd had, maar wel tegen mezelf gezegd, dat ik dat moest doen. Hopelijk vind u het prettig om zo nu en dan een berichtje te lezen van de Jongerengroep. Anders zit ik nu mijn tijd te verspillen en dat doe ik liever niet. Iedere maand komen we bij elkaar om iets te doen of werken we rondom een thema. Deze maand en wellicht de volgende keer hebben we daar het evangelie van zondag 12 februari als leidraad bij genomen. Ja, ja zult u zeggen, dat zegt me niets.
Daarin wordt gesproken over de tal van regels en voorschriften die de Farizeeën hebben gemaakt. Jezus zegt dat de wetten van Mozes genoeg zijn voor de mensen van alle tijden, daar hoeft niets aan toegevoegd te worden. Maar we mogen er ook niets aan afdoen. Nee, nee erger nog als mensen dat wel doen, kan het wel eens slecht me ze aflopen en het Koninkrijk van God onbereikbaar worden.
Ja, ja dat is me wat, maar hoe kunnen we daar mee aan de slag gaan? We zingen om de bijeenkomst te openen een lied en doen dan geen ja en geen nee zeggen, een spelletje om een beetje los te komen, zodat we daarna met elkaar in het thema kunnen duiken. Daarbij lezen we de lezingen van 12 februari en gaan in gesprek. Mogelijk lukt het ons om iets te maken voor de viering. Dan hebben we nog een spel dat MANNA heet, waarbij letters moeten worden verzameld om een Bijbelse spreuk compleet te krijgen. Dit door middel van een “reis” met vragen, opdrachten en weetjes uit het Oude Testament. Geen enkele letter of leesteken mag ontbreken, spannend en leerzaam tegelijk. De avond sluiten we (meestal) af met gebed of een lied en nog lekker ff chillen.