10Age7: verslag 25-06-2021

Door Huub van Niekerk, leiding en onderaan verslag door Lucas en Claudia Koelemeijer

Voor het eerst in maanden zijn we fysiek bij elkaar gekomen in de pastorie. Niet op onze zolder maar in de Ten Have-zaal en op 1,5 meter van elkaar. De Ten Have-zaal werd gekozen omdat het dan mogelijk was om dan makkelijk de tuin in te kunnen bij mooi weer. Alleen viel dat laatste enigszins tegen, dus bleven de deuren dicht.
Er was goed nieuws te melden: er waren er geslaagd voor hun eindexamen! De vraag is of ze ons nu gaan verlaten of zo enthousiast zijn dat ze nog blijven.
Helaas ook minder leuk nieuws: het was de laatste bijeenkomst voor (zus en broer) Claudia en Lucas. Zij gaan verhuizen naar buiten onze parochie! We zullen hun enthousiasme zeker gaan missen. Annemarie had voor beiden een hele mooie ingelijste tekening gemaakt.

Foto’s: Linda Roskam

We sloten de avond af met 2 spellen: “Weervolven” (van het TV programma) en “30 seconden”. Een spel waarin je 30 seconden hebt om 5 beschrijvingen te geven en jouw team moet hierop binnen dezelfde 30 seconden zeggen wat je beschreven hebt. Soms makkelijk, vaak moeilijker dan gedacht en verwacht.

In september gaan we ons 15e seizoen in: 2021-2022! Vermoedelijke start-datum 10 september.

Verslag door Lucas en Claudia Koelemeijer

Vandaag zijn wij bij elkaar gekomen om een gezellige spelletjesavond te hebben met de tieners en jongeren van 10age7. Begin van de avond stond vooral in het teken van het afscheid van Lucas en Claudia Koelemeijer van de groep opdat zij naar het zuiden van het land gaan verhuizen. Dit vindt iedereen erg jammer en daarom is er een klein afscheidscadeautje gemaakt voor hen. Zie de afbeeldingen hieronder. Vervolgens zijn wij begonnen met de spelletjesavond met het spel Weerwolven van Wakkerdam. En we hebben de avond afgesloten met het spel 30 Seconds onder het genot van wat limonade en een chipje.

Lucas:
‘’Ik wil iedereen binnen de parochie Nicolaas Piek en het Bisdom Rotterdam bedanken voor de wijsheid die jullie allemaal op mij over wilde brengen. In het bijzonder alle begeleiders en deelnemers van de jongerengroep 10age7, voor alle gezellige zolderavonden en acties. Maar het allerleukst vond ik de speeltuin acties naar Polen, wat wij niet allemaal voor elkaar hebben gekregen als kleine jongerengroep vond ik geweldig.”

Claudia:
‘’Het leukste van 10age7 vond ik het samenkomen met de anderen en het delen van onze ervaringen en verhalen. Daarnaast vond ik het mooi om elke keer weer iets te leren op over een stukje tekst uit de bijbel.”