Week 20

16-5: Kerk open voor kaarsje aansteken

A.s. donderdag 21-5 (Hemelvaartsdag) van 10:00 – 11:00 uur zal de kerk beperkt open zijn om een kaarsje aan te steken bij het Maria altaar en persoonlijk gebed. De rest van de kerk is NIET toegankelijk! De richtlijnen van het RIVM zullen worden gevolgd. Buiten de kerk zal een bord met aanwijzingen staan.

Eerdere berichten

2-5: Overleden

Lambertus Franciscus (Bep) Petersen op 30-4-2020. Uitvaart was op 7-5-2020 in besloten kring wegens Corona / COVID-19. Begrafenis: Dirk van Voornelaan 16, Rockanje

Eerder overleden:

Maria Johanna Simone (Marije) Oremus – de Vet op 7-4-2020. Crematie was op 11-4-2020 in besloten kring wegens Corona / COVID-19. Herdenkingsdienst volgt later.

Conradus Johannes Olsthoorn. Overleden: 24-3-2020. Uitvaart was op 27-3-2020 in besloten kring wegens Corona / COVID-19.

30-4: Zevensprong mei
De nieuwe Zevensprong is beschikbaar: door de Corona/COVID-19 een korte editie.

24-4: Nieuwsbrief Pieckfijn
Het ParochieBestuur heeft een Pieckfijn nieuwsbrief uitgebracht. Deze kunt u hier lezen.

9-4: Opgegeven misintenties
De misintenties die zijn opgegeven voor de Paaswake en de Hoogmis van Pasen zullen worden gelezen tijdens de viering vanuit Spijkenisse die via internet wordt uitgezonden. Hopelijk worden de misintenties van de recente vieringen die zijn geannuleerd ook gelezen. Hiertoe is een verzoek gedaan.

30-3: Voorlopig geen Pieckfijn
De hoofdredactie van de Pieckfijn heeft besloten dat er voor de maanden mei en juni geen edities van de Pieckfijn zullen verschijnen. Voorzover mogelijk zal de Zevensprong wel blijven verschijnen.

27-3: Corona/COVID-19: Vieringen op internet vanuit Spijkenisse
Via deze link kunt u op zondagochtend de viering live beluisteren en bekijken (opent in een nieuw tabblad of venster): H. Mis.

25-3: Corona – COVID-19 Het bisdom heeft aangegeven dat ALLE vieringen t/m 31-5 (Pinksteren) geannuleerd zijn. Dit betekent dat ook de Kruisweg en de vieringen in de Goede Week NIET doorgaan. Er is besloten de kerk gesloten te houden, dus ook geen gelegenheid te bieden voor persoonlijk gebed of een kaarsje opsteken. Zie hiervoor ook brief3 (25-03-2020) van de pastoor. Onze parochie neemt alle adviezen van het bisdom over. Brief1 en brief2 van de pastoor en brief1 en brief2 van bisschop Van den Hende.

10-3: Pieckfijn april 2020
De Pieckfijn van april is beschikbaar als online en pdf editie.

6-3: Pagina 10Age7 weer actueel
De pagina van de Jongerengroep is aangevuld t/m de foto (en video) pagina van de online Sirkelslag wedstrijd.

Berichten ouder dan 3 maanden

30-12: Foto’s Kerstvieringen 24-12-2019 De foto’s van de Kerstvieringen zijn te vinden via de Algemene Foto Pagina.

17-8: Vieringen door Werkgroep Jeugd De Werkgroep heeft voor het komende seizoen nieuwe datums bekendgemaakt. Zie hun pagina.

15-9: 3e Speeltuin Polen
Dagverslagen en foto’s zijn te lezen en zien via de link op de 10Age7 pagina.

19-7: Laatste foto’s Tuinfeest 2019
De laatste serie foto’s van het tuinfeest zijn nu te bekijken via de Algemene Foto Pagina.

Algemene Fotopagina
De Algemene Fotopagina is aangepast met links naar Flickr en niet langer naar Google. Tevens zijn enkele (oudere) foto’s toegevoegd, o.a. het afscheid van pastor Bea Poortvliet.

Schoenendoos actie Actie4Kids
Wat kan er in een schoenendoos ? Zie ook de Zevensprong van oktober (origineel artikel) en de Pieckfijn van november (bewerkt/ingekort artikel).

Actie Speeltuin Polen 2019
Er is een nieuwe actie georganiseerd. Hier vindt U meer informatie.

Nieuw vieringenschema van de Werkgroep Jeugd
Op de pagina van de Werkgroep Jeugd is het schema van het seizoen 2018/2019 geplaatst: Kinderwoorddiensten en Jong en Oud vieringen met de thema’s.

Mededeling email
Het is nu ook mogelijk een email te ontvangen als er nieuws is! Om u hiervoor aan te melden kunt u klikken om u aan te melden en u krijgt een email als er nieuws is. N.B.: de knop werkt op de iPad niet met Safari, wel met Firefox en Opera.

Vlijt voor barmhartigheid (aangepast 28-03-2020)
“Vlijt voor barmhartigheid” is een initiatief ontstaan in het jaar van barmhartigheid. De groep is nog steeds het hele jaar actief met het breien, haken en naaien van lappendekens, mutsen, wanten, sjaals, etuitjes en tasjes etc. De gemaakte spullen worden gebruikt voor de schoenendoos actie (etuitjes, tasjes, mutsen etc.), de grotere spullen afgeleverd bij zendingsprojecten voor o.a. Albanië, Oekraïne, Roemenië. Inmiddels zijn mensen vanuit het hele cluster die hier met veel plezier aan deelnemen. De breisters en haaksters komen iedere 2e donderdag van de maand bijeen in het parochiehuis in Brielle van 10:00 uur tot 11:45. Foto’s zijn te zien via de Algemene fotopagina. Mocht u materiaal willen sponsoren voor deze activiteiten, dan kunt u deze inleveren bij de parochiewacht of achterin de kerk.