Week 44

NOOD telefoon
De parochie heeft een noodtelefoon. U kunt de noodtelefoon elke dag tussen 8.00 uur en 22.00 uur bereiken voor een noodgeval: dat is een ziekenzalving of om een uitvaart te regelen. Degene die de noodtelefoon die week beheert zal direct opnemen of, als dit niet mogelijk is, spreekt u uw naam en telefoonnummer in. Wij doen ons uiterste best u binnen een uur terug te bellen: 06 – 30 97 58 17

Zevensprong november
De nieuwe Zevensprong is uit: 10 pagina’s vol nieuws en informatie.

Mededeling voor nieuwe Catechumenen
Dit is een informatie folder voor Catechumenen bijeenkomsten “Groeien in geloof”.

Pieckfijn editie november
De digitale edities van Pieckfijn november zijn nu, 16 oktober, beschikbaar en zowel online als in pdf via de startpagina van deze website te lezen. De papieren versie zal vanaf vandaag worden verspreid. Het katern Brielle heeft zoals gebruikelijk minder kopij dan de Zevensprong.

Overleden
– Adriana Cornelia Maria (Jeanne) Zwinkels – Dingemans, overleden Brielle, 13 oktober 2018. Uitvaart was op 19 oktober o.l.v. em. pastor B. Poortvliet in de Bedevaartskerk waarna aansluitend  de begrafenis plaatsvond op de begraafplaats naast de Bedevaartskerk.
– Piet Vermeulen uit Heenvliet. Afscheidsdienst was woensdag 17 oktober in crematorium Hoeksewaard, Heinenoord.
– Mevr. Van der Kooy – Sindall uit Brielle.

10Age7 pagina
De pagina van onze jongerengroep 10Age7 is geactualiseerd t/m oktober 2018 (met een paar foto’s).

Vieringen in de Plantage voor 2018
De laatste viering dit jaar is op 8 december.

Schoenendoos actie Actie4Kids
Wat kan er in een schoenendoos ? Zie ook de Zevensprong van oktober (origineel artikel) en de Pieckfijn van november (bewerkt/ingekort artikel).

Actie Speeltuin Polen 2019
Er is een nieuwe actie georganiseerd. Hier vindt U meer informatie.

Foto’s voorstellen Steef Lokken
Op 2 september is in Brielle pastoraal werker Steef Lokken voorgesteld door pastoor Smulders. Klik hier of hier voor een paar foto’s.

Benoeming pastoor Smulders en past. medewerker Steef Lokken
Parochie-bestuur en het pastorale team zijn blij u het volgende te kunnen mededelen:
Bisschop van de Hende heeft pastoor Smulders per 1 september a.s. voor een periode van twee jaar benoemd tot moderator van onze parochie Nicolaas Pieck en Gezellen.
Tevens is de komst van dhr. Steef Lokken als nieuwe pastorale beroepskracht toegezegd. Steef zal m.i.v. september het pastorale team komen versterken en als diaken, na zijn wijding in november a.s., ook verantwoordelijkheden krijgen in de sacramenten bediening.

Nieuw vieringenschema van de Werkgroep Jeugd
Op de pagina van de Werkgroep Jeugd is het schema van het seizoen 2018/2019 geplaatst: Kinderwoorddiensten en Jong en Oud vieringen met de thema’s.

Foto’s tuinfeest
Er zijn nog meer foto’s toegevoegd van het tuinfeest op 1 juli. Deze zijn te bekijken via de Algemene Fotopagina.

Benoemingen parochie-bestuur
Bisschop van den Hende heeft per 1 juni j.l. drie nieuwe bestuursleden benoemd. Mw. Buehler heeft haar werkzaamheden neergelegd. Meer info.

Artikel Brielse Courant over zoektocht van Aad Kroesen
In de Brielse Courant van 9 mei is een artikel (pdf) gepubliceerd over Aads zoektocht naar een monstrans onderdeel.

Foto’s Eerste Heilige Communie
De foto’s van de Eerste Heilige Communie op 15-04-2018 zijn te vinden op de Algemene Fotopagina.

Mededeling email
Het is nu ook mogelijk een email te ontvangen als er nieuws is! Om u hiervoor aan te melden kunt u

klikken om u aan te melden en u krijgt een email als er nieuws is. N.B.: de knop werkt op de iPad niet met Safari, wel met Firefox en Opera.

Na Facebook is onze Brielse kerk bij wijze van proef gestart met Twitter dat op dezelfde manier zal worden gebruikt: als verlengstuk van deze website. Bij genoeg volgers zal het blijven.

Sinds september 2016 heeft onze kerk een Facebook pagina. Hierop worden mededelingen m.b.t. kerk en website gepubliceerd, meestal met een directe link naar het betreffende onderwerp.

Lappendeken-club
De Lappendeken-club is het hele jaar actief. Foto’s zijn te zien via de Algemene fotopagina. Wij vragen ook om materiaal voor de lappendekensclub, deze kunt u inleveren bij de parochiewacht, of achterin de kerk.
De breisters en haaksters willen graag doorgaan met hun ‘vlijt voor barmhartigheid’ en hiertoe is dan ook besloten om gewoon iedere 2e donderdag van de maand bijeen te blijven komen in het parochiehuis (er zijn nog steeds mensen die aanhaken) Materiaal en sponsoring blijft welkom! Meer foto’s zijn te zien op blogspot.

Noveenkaarsen
Er zijn devotiekaarsen te koop; de kleintjes branden 3 dagen en de grote 9 en die kunt u gebruiken om een noveen te bidden, dit is negen dagen achter elkaar bidden voor een speciale intentie.