Werkgroep Jeugd

Werkgroep Jeugd
Elke 2e zondag van de maand een eucharistieviering, waarbij extra aandacht is voor de kinderen. Op deze manier proberen we kinderen op hun niveau het evangelie uit te leggen en ze te betrekken in de parochie. De ene keer is het een viering voor Jong en Oud en de andere keer is het een kinderwoorddienst.

Vieringen voor Jong en Oud
In een viering voor Jong en Oud is er tijdens de dienst aandacht voor zowel de trouwe kerkganger als de kinderen van de parochie. We maken de bijbelteksten en de liederen voor de kinderen begrijpelijker en we betrekken ze bij de viering. De kinderen blijven tijdens de hele viering in de kerk.

Kinderwoorddienst
De kinderwoorddienst vindt plaats tijdens de Dienst van het Woord van de Eucharistieviering.
De bedoeling is dat de kinderen na het openingsgebed (voordat de lezing uit de Schrift begint) uitgenodigd worden om samen naar de Ten Have-zaal te gaan.
Tijdens de kinderwoorddienst wordt er aandacht besteed aan het evangelie van die zondag. Daarna wordt het evangelie verder uitgewerkt in de vorm van bijvoorbeeld een vertel-kleurplaat, een knutselwerkje of een puzzelblad. Bij terugkomst in de kerk houdt de voorganger een gesprekje met de kinderen.

Bent u geïnteresseerd?
Voor elke viering sturen we per e-mail een uitnodiging. Als u ook graag een uitnodiging ontvangt, dan kunt u ons dat laten weten op mailadres: jongenoud@rkkerk-brielle.nl

Voor vragen kunt u ons mailen.

Foto’s:
Hoogfeest H. Drie-Eenheid 11-06-2017
Doop Mathis Rutten en Paaseieren zoeken 16-04-2017
Viering 12-02-2017
Kerstviering en musical op 24 december 2015
Voorbereiding van de Kerst musical op 29 november 2015
St. Maarten viering op 9 november 2015
Hoogfeest van Pasen op 5 april 2015
Pesach-maaltijd op 2 april 2015
Kinderwoorddienst op 8 maart 2015

Kerstviering op 24 december 2012