Werkgroep Jeugd

Werkgroep Jeugd

In principe is er elke 2e zondag van de maand een eucharistieviering, waarbij extra aandacht is voor de kinderen. Op deze manier proberen we kinderen op hun niveau het evangelie uit te leggen en ze te betrekken in de parochie. De ene keer is het een viering voor Jong en Oud en de andere keer is het een kinderwoorddienst. U kunt dit terugvinden in onderstaand schema.

Vieringen voor Jong en Oud

In een viering voor Jong en Oud is er tijdens de dienst aandacht voor zowel de trouwe kerkganger als de kinderen van de parochie. We maken de bijbelteksten en de liederen voor de kinderen begrijpelijker en we betrekken ze bij de viering. De kinderen blijven tijdens de hele viering in de kerk.
In de week voor de viering is er een voorbereidingsmiddag van 13:30 tot 15:00 uur in het Parochiehuis in Brielle. De kinderen studeren o.a. een liedje in, dat ze tijdens de dienst zingen. De verdere invulling van de middag lijkt op een kinderwoorddienst.

Kinderwoorddienst

De kinderwoorddienst vindt plaats tijdens de Dienst van het Woord van de Eucharistieviering.
De bedoeling is dat de kinderen na het openingsgebed (voordat de lezing uit de Schrift begint) uitgenodigd worden om samen naar de Ten Have-zaal te gaan.
Tijdens de kinderwoorddienst wordt er aandacht besteed aan het evangelie van die zondag. Daarna wordt het evangelie verder uitgewerkt in de vorm van bijvoorbeeld een vertel-kleurplaat, een knutselwerkje of een puzzelblad. Bij terugkomst in de kerk houdt de voorganger een gesprekje met de kinderen.

Bent u geïnteresseerd?

Voor elke viering sturen we per e-mail een uitnodiging. Als u ook graag een uitnodiging ontvangt, dan kunt u ons dat laten weten op mailadres: jongenoud@rkkerk-brielle.nl

Voor vragen kunt u ons mailen.

Kerstviering op 24 december 2012